Belga

Gentse Feesten breiden uit met nieuw jongerenfestival

De Gentse Feesten worden een stukje groter, want er komt een nieuw festival bij. De stad noemt het een urban festival voor jongeren en zoekt een organisator om dat nieuwe festival te organiseren tijdens de Gentse Feesten. 

Het nieuwe festival is bedoeld voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Zij zullen gratis allerlei activiteiten kunnen doen, zoals breakdance, rap, beatboxing, skateboarden en graffiti. Bedoeling is om zo het aanbod voor jongeren op de Gentse Feesten te verhogen. Waar dat festival zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. De stad zoekt nog een plekje binnen de Gentse Feesten-zone, want het is niet de bedoeling om die zone uit te breiden.

Subsidies

Volgend jaar komt er ook een nieuw subsidieregelement voor de Gentse Feesten. Organisatoren zullen dan een subsidie voor meerdere jaren kunnen krijgen, zodat ze nog meer op langere termijn kunnen werken.

En vanaf volgend jaar zullen ook verschillende wijkfestivals subsidies kunnen krijgen, zoals het Dioniss-festival in Sint-Denijs-Westrem en Copacobana in Sint-Amandsberg.

Meest gelezen