Gentse studentenraad maakt online kaart met alle studieplekken in Vlaanderen en Brussel

De Gentse studentenraad heeft alle studeerplekken in Vlaanderen en Brussel in kaart gebracht en online gezet. Het initiatief komt er nadat 40 procent van de studenten aangaf geen geschikte plek te vinden om te blokken. Er zijn nu 140 locaties met samen zo’n 4.000 plaatsen. 

Een grote bevraging bij studenten vorig academiejaar wees uit dat 40 procent van de studenten niet altijd een goede plek vindt om in alle rust te studeren. Om dat probleem op te lossen bundelde de Gentse studentenraad alle studieplekken in heel Vlaanderen en Brussel op een handige website. Zo kunnen studenten snel een plek vinden zonder al te veel moeite. “Het werkt een beetje zoals Google Maps of andere open kaarten online”, vertelt Nathan Steyaert van de Gentse studentenraad bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Studenten kunnen over de kaart gaan met de cursor om studeerplekken te ontdekken.

Nathan Steyaert, Gentse studentenraad

Wie een studeerplek zoekt, kan op de website blokmap.be over de kaart gaan met de cursor en ziet pinnetjes staan waar er studielocaties zijn. “Als je op zo’n pinnetje klikt, krijg je extra informatie: welke instelling, hoeveel plaatsen, hoe reserveren, toegankelijkheid, openingsuren…”, vertelt Steyaert nog.  De kaart verzamelt 140 locaties in Vlaanderen en Brussel waar 4.000 studenten terecht kunnen. 

Meest gelezen