Gepensioneerde man uit Leuven kan normaal terug van Tenerife naar België: "Ik moet terug, onze medicijnen zijn bijna op"

De aangekondigde lockdown op Tenerife zorgt voor onrust bij de Belgische toeristen die op het eiland verblijven. Willy uit Leuven bevindt zich momenteel  op Tenerife. Zijn terugvlucht is tijdens de lockdown gepland. Hij kreeg de verzekering dat hij terug naar België kan.

De lockdown op het Canarische eiland Tenerife gaat morgen vrijdag om middernacht in. De terugvlucht van Willy is geboekt op 22 december, volgende week dinsdag, midden in de lockdown dus. Leuvenaar Willy was druk in de weer vanmorgen. Hij pleegde heel wat telefoontjes. Hij had contact met reisorganisator TUI. Die verzekerde hem dat zijn vlucht, ondanks de lockdown, gewoon doorgaat. Intussen blijkt ook dat Europese reizigers nog altijd mogen op- en afreizen, maar ze dienen wél een negatieve coronatest voor te leggen.

Veiliger dan in België

Willy gaat geregeld naar Tenerife, zo'n vier keer per jaar. Hij heeft er geen eigendom, maar verblijft in een apart hotel dat door een West-Vlaamse wordt uitgebaat. "Het is hier aan de Costa del Silencio veiliger dan in België. Hier zijn weinig toeristen. Ik kan hier vijfhonderd meter lopen zonder iemand tegen te komen. Veel appartementen en huisjes staan leeg", zei hij vanmiddag bij Radio 2 Vlaams-Brabant. 

Jaloezie

Willy kreeg via facebook veel kritiek omdat hij in coronatijden naar Tenerife gaat. "Al die kritiek, ik vind dat heel triest. Ik heb de indruk dat de mensen jaloers zijn. Ik ben gepensioneerd en ik wil nog iets van mijn leven maken. Als ik het kan waarom zou ik het niet doen?" Willy zou het niet erg vinden als hij even op Tenerife zou moeten blijven. "Er is wel een probleem", merkt Willy op. "De voorraad medicijnen van mijn vrouw en ik geraakt stilaan op. We moeten terug naar België."

Corona

Willy geraakte in maart besmet door het coronavirus. "Ik was één de eerste gevallen. Ik heb bijna drie weken in het ziekenhuis gelegen. Ik lag niet op de intensieve zorg. Ik heb me er moeten doorspartelen want het is een serieus virus. Ik ben er doorgekomen. Ik heb me enkele weken geleden laten testen en het blijkt dat ik enorm veel antistoffen heb opgebouwd."

Meest gelezen