Dirk Denoyelle poseert bij een schilderij van Rubens dat hij nagemaakt heeft in legoblokjes

LEGO-expo "Bricks in the City" komt in de kerstvakantie naar de Handelsbeurs: "Eindelijk ook in Antwerpen"

De tentoonstelling "Bricks in the City" van Dirk Denoyelle en Amazings, komt deze kerstvakantie naar de Handelsbeurs. Er zullen meer dan 80 kunstwerken uit legoblokjes te zien zijn. "Ik heb met de tentoonstelling al in Kortrijk en in Parijs gestaan, en nu eindelijk ook in de prachtige Handelsbeurs", zegt legoprofessional Dirk Denoyelle aan Radio 2 Antwerpen.

De expo is heel gevarieerd. "De Handelsbeurs heeft verschillende ruimtes en in elke zaal is er een ander thema. Zo hebben we creaties gemaakt van onder meer stripfiguren, bekende Vlamingen, Rubens en van de stad zelf", vertelt Denoyelle. "Verder hebben we ook kleine dinosaurusjes verstopt, die kinderen kunnen zoeken in elke zaal."

In totaal hebben we ongeveer 5 miljoen legoblokjes, gesorteerd per kleur. Maar toch hebben we er altijd tekort

Dirk Denoyelle, Lego Certified Professional

Voor Denoyelle is LEGO een uit de hand gelopen hobby. "Ondertussen hebben we een bedrijfspand met 10 verdiepingen, waar in totaal ongeveer 5 miljoen legoblokjes liggen. Die zijn allemaal gesorteerd per kleur. Maar je zal altijd zien, dat wanneer ik bezig ben aan een creatie er toch nog een kleur ontbreekt. Er kunnen nooit genoeg legoblokjes zijn", lacht Denoyelle.  

"Een dag is voor mij pas compleet als ik met lego iets heb kunnen bouwen", gaat Denoyelle verder. "Door corona had ik minder klanten en heb ik eens wat kunnen bouwen voor mezelf. Een aantal van die stukken staan ook in de tentoonstelling." 

Slechts 50 Lego Certified Professionals ter wereld

Dirk Denoyelle is een van de slechts 50 Lego Certified Professionals ter wereld. "Ik vind het wel fijn om deel uit te maken van die groep, maar bij mij draait het nog steeds om leuke dingen maken", vertelt Denoyelle. "En dan vooral te kunnen kijken naar de gezichten van de mensen die van de ene verbazing in de andere vallen. De legocreaties zijn mijn troetelkindjes en ik hoop dat de tentoonstelling Europa of zelfs de wereld rond gaat." 

Meest gelezen