foto: Pixabay

Man uit Houthalen-Helchteren opgepakt na 14 diefstallen van voornamelijk … pistachenootjes

Een man van 50 wordt verdacht van maar liefst 14 diefstallen in verschillende Limburgse gemeenten. Hij had het vooral gemunt op tabak, sigaretten en voeding. In de winkels kreeg hij al snel de bijnaam “pistachedief” omdat hij ook telkens dit soort nootjes meenam. 

De pistachedief zit intussen in de cel voor al de diefstallen die hij gepleegd zou hebben. Vorige week liep hij tegen de lamp in Oudsbergen, maar hij was sinds juli ook actief in Houthalen-Helchteren, Genk, Peer, Lommel, Zonhoven en Diepenbeek. Hij was vooral verlekkerd op sigaretten en etenswaren, maar wat hij nooit kon laten liggen waren pistachenootjes. Elke keer dat hij toesloeg in een winkel, nam hij steevast enkele nootjes mee.

Nootjes in de cel?

Intussen is hij aangehouden door de onderzoeksrechter die hem naar de gevangenis heeft gestuurd. Waarschijnlijk zal de pistachedief het daar een tijdje zonder nootjes moeten doen.

Meest gelezen