Oudenaards bedrijf Vergokan schenkt grote hoeveelheid speelgoed aan kansarme kinderen

In het kader van de Warmste Week schenkt het Oudenaardse bedrijf Vergokan een grote hoeveelheid speelgoed aan minderbedeelde kinderen. Daarmee steunen ze een speelgoedactie van sociale kruidenier Kaboes uit Ronse.  

De speelgoedactie van Kaboes werd al snel opgepikt door enkele werknemers van het Oudenaardse bedrijf Vergokan. "We hebben een verzameling van zo’n 300 tot 400 stuks die we kunnen verdelen. Het is speelgoed voor jong en oud. Je zou bijna zelf zin krijgen om er mee te beginnen spelen”, zegt een tevreden directeur Gino Declercq van Vergokan. “Het maakt me ook blij en trots dat mensen in zware tijden als deze toch andere mensen willen helpen.”

Speelgoed voor Pasen

Begin deze maand wist Kaboes nog 300 Sinterklaaspakketten te verdelen aan kansarme kinderen. Het grote aantal speelgoed stemt Joke Janssens van Kaboes alvast tevreden.  

Logistiek is het weliswaar niet meer haalbaar om de nieuwe lading speelgoed nog te verdelen voor Kerstmis. “Nieuwe speelgoedpakketten versturen voor Kerst is helaas te vroeg dag. Daarom mikken we op Pasen. We zijn er vroeg bij maar dat is nodig, want we hebben zeker drie maanden voorbereiding nodig. We hopen ook gewoon om heel veel te kunnen geven. Als ik zie wat er vandaag al staat denk ik dat dat wel gaat lukken,” zegt Joke Janssens van Kaboes.

Meest gelezen