School in Borgerhout plant appelboom op speelplaats: "Oproep aan alle scholen om appelpitjes niet weg te gooien"

Appelbomen planten in zoveel mogelijk scholen, het is een initiatief dat deel uitmaakt van de boomplantactie "The Biggest Tree Plant". Het eerste exemplaar werd alvast geplant op de speelplaats van basisschool "De Kleine Wereldburger" in Borgerhout. Dat gebeurde door leerlingen van het vijfde leerjaar. The Biggest Tree Plant vraagt aan de kinderen om het klokhuis van hun appelen niet meer weg te gooien, maar de pitjes te planten.

"The Biggest Tree Plant" roept alle scholen in België op om appelbomen te planten. "We vragen om de klokhuizen niet meer weg te gooien, maar de pitjes te bewaren en op te kweken tot een appelboom. Stel je voor dat iedereen appelbomen kweekt, dan gaan we er binnenkort ontzettend veel bomen bij hebben", vertelt Louis De Jaeger. Basisschool "De Kleine Wereldburger" in Borgerhout volgde dat advies op en plantte zo een eerste appelboom op de speelplaats. 

We willen het bomentekort in België aanpakken door zo veel mogelijk appelbomen bij te planten

Louis De Jaeger, The Biggest Tree Plant

De actie werd in het leven geroepen om meer bomen te planten in België. "Er is een enorm bomentekort. We willen zo veel mogelijk bomen bijplanten", vertelt De Jaeger. "Het gemakkelijkste is om zelf bomen te kweken. Als je die in de kwekerij gaat halen, moet je daarvoor betalen en er naartoe rijden."

Kweken in de koelkast

The Biggest Tree Plant zal de leerlingen ook tonen hoe ze een appelboom kunnen kweken. "Om appelpitjes te laten ontkiemen, moet je de pitjes tussen twee velletjes vochtig keukenpapier leggen en die in een potje of plastic zakje in de koelkast bewaren. Zo boots je de winter na en als je de zaadjes eruit haalt, gaan ze automatisch ontkiemen."

De keuze voor een appelboom was eenvoudig. "Het is een boom van hier, die er bovendien nog eens voor zorgt dat we een lekker vieruurtje kunnen eten", lacht De Jaeger.  

Meest gelezen