Tenerife in lockdown. Willy Plas uit Pelt: “Misschien gaan we hier ongepland Nieuwjaar vieren”

Het Spaanse eiland Tenerife gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag voor 15 dagen in lockdown. Wie geen negatieve coronatest kan voorleggen, mag het eiland niet op of af. Willy Plas uit Pelt is er op vakantie en wilde voor Nieuwjaar terug thuis zijn. Maar de kans zit er dus in dat hij Nieuwjaar zal vieren op Tenerife. 

“Ik ben blij dat we er nog geraakt zijn", zegt Willy. "Liever wat langer in de zon zitten dan thuis te moeten blijven. Ik zie hier veel vliegtuigen landen, er komen dus nog altijd toeristen toe.”  Reisorganisator TUI en Brussels Airlines bieden voorlopig ook nog vluchten aan naar Tenerife. Straks beslissen ze of die geschrapt worden of niet. 

Buiten eten

Samen met het in- en uitreisverbod wordt de avondklok vervroegd naar 10 uur ’s avonds. “Dat is een uurtje vroeger dan nu het geval is”, zegt Willy. “Restaurants mogen alleen nog klanten bedienen buiten op het terras. Maar het is hier warm, 24 graden, dus is dat geen probleem. Het overgrote deel van het leven speelt zich hier sowieso buiten af. Ik merk ook dat de maatregelen hier op straat goed opgevolgd worden."

"Op feestdagen mogen twee gezinnen met maximaal 6 mensen mekaar zien. Dat is ook wat strenger dan voordien, toen mochten we nog met 10 vieren. Maar deze maatregelen zijn nog altijd soepeler dan in België.”

Meest gelezen