Tienen trakteert kasseileggers op koffie en koffiekoeken

Blije gezichten op de Grote Markt in Tienen. De arbeiders die het marktplein heraanleggen werden getrakteerd. Een eerste deel kasseien ligt op hun plaats. Na de kerstvakantie beginnen ze aan de volgende fase. Buurtbewoners, cafés en stad zijn erg tevreden over hun werk.

Twee cafés en de stad Tienen hebben de kasseileggers op de Grote Markt vanmorgen getrakteerd op koffie en verse koffiekoeken. Ze doen dat uit dankbaarheid voor het harde werk. Elke dag zijn arbeiders in weer en wind van 's ochtends vroeg aan de slag om de Grote Markt heraan te leggen.

Dat is nog echt steen voor steen de kasseien leggen, ze zitten op hun knieën en werken heel hard, dat verdient een extra dank u wel

Katrien Partyka, burgemeester Tienen

Werfleider Keith Dehondt is trots op zijn ploeg. Ze krijgen ook veel appreciatie van voorbijgangers. “Op een Grote markt, een van de grootste marktpleinen van Vlaanderen, werken is toch anders dan in een straat. Die traktatie is een mooi gebaar van de stad. We hopen dat we zo kunnen blijven samenwerken. In januari zijn we er weer en gaan we er opnieuw een lap op geven."

Meest gelezen