Archieffoto

Twee basisscholen in Balen dicht nadat verschillende coronabesmettingen werden vastgesteld

In Balen zullen nu al twee scholen sluiten en dat tot na de kerstvakantie, nadat verschillende coronabesmettingen werden vastgesteld bij leerkrachten en leerlingen. Het gemeentebestuur vraagt ook aan de sport- en jeugdverenigingen om voorlopig geen activiteiten te organiseren. Volgens het gemeentebestuur is er geen reden tot paniek, maar werd de beslissing genomen om verdere besmettingen te voorkomen.

In Balen zijn er een 25-tal coronabesmettingen vastgesteld van leerlingen, maar ook van leerkrachten in twee verschillende basisscholen. Het gaat om “Het Centrum” in Balen zelf en “Klavertje 4” in deelgemeente Olmen.

Een paar weken geleden concentreerden de besmettingen zich bij de plus 80-jarigen. Nu ligt de focus op de min 12-jarigen

Johan Leysen, burgemeester Balen (CD&V)

“Eerder waren al een paar klassen uit voorzorg in quarantaine geplaatst, maar omdat we zien dat het aantal besmettingen zich nu uitbreidt over verschillende klassen, hebben we samen met de bevoegde instanties beslist om de scholen preventief te sluiten tot na de kerstvakantie”, zegt burgemeester van Balen, Johan Leysen (CD&V).

“De besmettingsgraad in onze gemeente is sowieso hoog. Een paar weken geleden concentreerden de besmettingen zich bij de plus 80-jarigen. Nu ligt de focus op de min 12-jarigen. Daar zijn meer besmettingen dan bij dezelfde leeftijdscategorie in onze naburige gemeenten”, aldus Leysen.

Geen activiteiten voor sport- en jeugdverenigingen

Het gemeentebestuur roept ook de sport- en jeugdverenigingen op om voorlopig geen activiteiten te organiseren. “We willen het contact tussen verschillende jongeren en generaties beperken. We zijn blij dat de kerstvakantie eraan komt en willen die nu gebruiken om het virus een halt toe te roepen.”

Meest gelezen