Represented by ZUMA Press, Inc.

UZ Gent verwacht 27.300 coronavaccins tegen 4 januari

Het Gentse Universitair Ziekenhuis heeft meer duidelijkheid over hoeveel doses van het coronavaccin ze binnenkort zullen krijgen. Tegen 4 januari verwacht het ziekenhuis een eerste bestelling van 27.300 doses van het Pfizer-vaccin.

Met die 27.300 doses gaat het UZ Gent de bewoners van 127 woonzorgcentra in Oost-Vlaanderen vaccineren.  Een tweede bestelling zou er tegen eind februari moeten zijn, en dan worden de personeelsleden ingeënt.

Het Gentse UZ is 1 van de 3 ziekenhuizen in Oost-Vlaanderen die het corona-vaccin van Pfizer zullen stockeren. Ook in het Jan Palfijnziekenhuis in Gent en het AZ Blasius in Dendermonde zal dat gebeuren. Omdat zij de vaccins aan -70 graden kunnen bewaren en daar ook voldoende diepvriezers voor hebben. Het UZ in Gent gebruikt daarvoor 1 grote diepvriezer van 720 liter. 

kasto80

Meest gelezen