Vier lopers brengen ‘vredeslicht’ van Gent naar Nazareth

Gisteravond hebben joggers een speciale fakkel naar Nazareth gebracht. Het vredeslicht werd aangestoken in Bethlehem en doorkruiste 35 landen. Nu heeft de toorts via Gent ook Nazareth bereikt.

Het is een traditie die al meer dan 30 jaar bestaat. Een kindje uit Bethlehem steekt een toorts aan en dat licht wordt vervolgens in maar liefst 35 landen van mens tot mens, van kaars op kaars doorgegeven. Gisteren ontving de Gentse burgemeester Mathias de Clercq (Open VLD) vier lopers van Joggingclub De Pinte. 

Coronaproof

De joggers brachten de fakkel op hun beurt tot in Nazareth. “Het is een prachtig initiatief om het licht verder te verspreiden in deze donkere dagen”, zegt jogger Geert De Coninck. Het vredeslicht werd vanaf de Gentse Clemenskerk via De Pinte volledig coronaproef tot in Nazareth gebracht: “Met een groep van vier bleven we steeds op ruime afstand van elkaar.” 

Nog tot 3 januari kunnen geïnteresseerden in de bib van Nazareth zelf een kaars aansteken met het vredeslicht.

Meest gelezen