2018 Photonews

Wielrenner Laurens De Vreese uit Melle vindt toch nieuw team: “Ik zal knechten voor Mathieu Van der Poel bij Alpecin-Fenix”

Wielrenner Laurens De Vreese (32) zal volgend seizoen bij Alpecin-Fenix fietsen en daar knechten voor de Nederlander Mathieu Van der Poel. De Vreese kreeg begin deze maand pas te horen dat zijn contract bij Astana na 6 jaar niet verlengd wordt. Hij zocht dus een nieuw team en heeft dat nu gevonden. 

De inwoners van Melle hoeven niet langer meer te zoeken naar een professioneel wielerteam voor hun lokale held Laurens De Vreese. De 32-jarige renner zal volgend jaar knechten voor niemand minder dan Mathieu Van der Poel bij het team Alpecin-Fenix.  Heel wat fans uit de thuisgemeente gingen op zoek naar een nieuw team voor De Vreese nadat zijn contract bij Astana na 6 jaar niet opnieuw verlengd werd. Ze kunnen hun zoektocht, via Facebook, staken want De Vreese gaat voor Alpecin-Fenix fietsen. Daar vervoegt hij onder meer Mathieu Van der Poel, Tim Merlier en Jasper Philipsen. 

De Vreese fietste 6 jaar bij de Kazakse ploeg Astana en was er vooral ploegkapitein en meesterknecht in onder meer de Vlaamse klassiekers. Zo hielp hij onder meer de Deen Michael Valgren mee aan de zege tijdens de Amstel Gold Race in 2018. 

Populair in Melle

De Vreese is in zijn hometown Melle erg graag gezien. Zijn ouders baten er ook al jaren het bekende café Melle Rose Place uit aan het Dorpsplein. Daarom begonnen de Mellenaars zelf via Facebook een zoektocht naar een nieuwe professionele wielerploeg. Enkele honderden inwoners liketen en deelden meteen de Facebookpagina. Of Alpecin-Fenix zo bij de renner terecht is gekomen, is onduidelijk. 

Meest gelezen