Nieuw beeld in Brusselse kerststal: een zorgverlener

De kerststal van de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal heeft dit jaar een opvallend nieuw beeld: dat van een zorgverlener. De levensgrote figuur van papier-maché is een eerbetoon aan al wie solidair is met de slachtoffers van de coronapandemie. 

In de kathedraal van Brussel staan zoals elk jaar een twintigtal kerststallen opgesteld. Ze worden uitgewerkt door de geloofsgemeenschappen in Brussel van buitenlandse herkomst. De stal van de kathedraal zelf bestaat uit levensgrote figuren van papier-maché. Uitzonderlijk werd dit jaar een nieuwe figuur toegevoegd: een zorgverlener, verpleegster of dokter, herkenbaar aan het masker en de spuit in de rechterhand.

Eerbetoon

De Brusselse hulpbisschop Jean Kockerols ziet in het beeld een eerbetoon aan al diegenen die zich solidair tonen met de slachtoffers van de pandemie. Daarnaast is het beeld volgens hem een sterke uitnodiging om hun voorbeeld te volgen.

De kerststallen in de Brusselse kathedraal zijn te bezoeken tot 3 januari.

Meest gelezen