Antwerpse binken gaan uit de kleren voor kankeronderzoek

Zes vrienden uit de Antwerpse rand noemen zich de Giorgio's en gaan uit de kleren op een kalender. "We hebben allemaal een serieuze job maar willen ons inzetten voor het goede doel", vertelt kalenderboy Jerôme Saeys op Radio 2 Antwerpen. De opbrengst van hun actie gaat naar het Olivia Fund dat zich inzet voor kinderen met kanker en innovatief onderzoek.

Toy2Enjoy, J-Size, LovelyLouis, Max, Jellephant en Jere zijn de artiestennamen van zes gewone Antwerpse jongemannen die zich van hun blootste kant laten zien. "We hebben een reeks ludieke en pikante foto's laten maken voor een kalender", vertelt Jerôme Saeys aka J-Size in "Start Je Dag". "Het zijn 12 foto's waarin we telkens een andere beroepscategorie uitbeelden met een beetje bloot. Denk aan brandweerlui, garagisten, of paters en nonnen", vult zijn kompaan Louis 'LovelyLouis' Delafaille aan. De heren zijn nochtans geen professionele modellen. "Ik heb een bakkerij in Antwerpen en Schoten, Jerôme speelt professioneel hockey en werkt in de reiniging van gebouwen. We doen dit onder het mom van de Giorgio's voor het goede doel."

Ik verkoop onze blootkalenders voor het goede doel in mijn bakkerij

Bakker Louis Delafaille

Verkoopt als zoete broodjes

De opbrengst van de blote basten gaat naar het Olivia Fund dat zich al twintig jaar inzet voor kinderen met kanker. "De ouders van Olivia verloren hun dochter op vijfjarige leeftijd. Zij steunen met hun organisatie innovatief kankeronderzoek. De eerste lading van onze 250 kalenders was in een wip en een zucht uitverkocht", zegt Jerôme. Dat ze letterlijk als zoete broodjes verkopen mag niet verbazen. "Ze kosten 30 euro en liggen bij mij in de bakkerij tussen de pistolets en de eclairs", zegt bakker Louis Delafaille. "De tweede druk is vandaag op komst en met wat geluk halen we een derde oplage." Hoe Louis zijn spuitzak hanteert, zie je hieronder.

Emile Segers

Meest gelezen