Zaalvoorstelling wordt avontuurlijke theaterwandeling in Lommel

CC De Adelberg in Lommel heeft een avontuurlijke theaterwandeling uitgestippeld van 3,5 km. In het natuurgebied Dorperheide kunnen bezoekers vanaf morgen het verhaal van vos ontdekken en dat via QR-codes.

“Het idee is gegroeid omdat we door de corona crisis geen theatervoorstellingen kunnen organiseren. We willen deze kerstperiode toch een origineel aanbod brengen voor ons publiek”, vertelt de cultuurfunctionaris van CC De Adelberg, Wim Hoekx. Zo hebben ze voor hun familietheaterpubliek een alternatief gezocht dat buiten en in eigen bubbel kan plaatsvinden. 

Het theatergezelschap “Anna’s Steen” heeft zo de zaalvoorstelling omgezet naar een theaterwandeling voor jong en oud. Het is een wandeling van 3,5 km lang door een bosrijk gebied in Dorperheide. “De natuur is daar heel afwisselend. Je wandelt door een heidegebied, jonge naaldbossen en een duinengebied. Dus vanuit het oogpunt natuur valt er ook veel te beleven tijdens deze wandeling zowel voor de kinderen als voor de ouders”, zegt Hoekx. 

Het verhaal van de vos

In zes stations hangen er QR-codes en als bezoekers deze scannen, kunnen ze een deel van het verhaal bekijken op de gsm. “Het zijn verhaaltjes die gaan over een vos die telkens een ander dier ontmoet. Alle verhalen zijn gebaseerd op dierenfabels. Elk filmpje duurt ongeveer vijf minuten. Daarna kan het publiek verder wandelen om dan weer in een ander verhaal terecht te komen, vertelt Wim Hoekx. Bij elke QR-code staat een afbeelding van een dier dat ergens in de buurt is vertstopt. Het is de bedoeling dat de kinderen de dieren gaan zoeken. Zo kunnen kinderen een avontuurlijke wandeling beleven tijdens de kerstvakantie. 

Meest gelezen