Bekende feestzaal Waux-hall in Grimbergen wordt gesloopt: "Het zal vreemd aanvoelen"

In het centrum van Grimbergen gaat de bekende feestzaal "Waux-Hall" onder de sloophamer. En daarmee verdwijnt een stukje nostalgie voor heel wat Grimbergenaars. Het gebouw moet plaats maken voor appartementen en winkels.

Heel wat Grimbergenaren zullen zich ongetwijfeld nog wel de feesten in de zaal Waux hall herinneren: kermisbals, theatervoorstellingen, communie- en trouwfeesten. Maar goed, dat is nu verleden tijd. Want de feestzaal wordt gesloopt en in de plaats komen er appartementen en winkels.

“Dit is een stukje geschiedenis van onze gemeente dat verdwijnt”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “Elke vereniging trok wel naar de Waux-Hall, want het was de feestzaal van het centrum. In de plaats daarvan gaan we hier nu zes appartementen zien. Dus dat is hier traditioneel drie bouwlagen waarvan twee woonlagen, met op het onderste verdiep commerciële ruimtes. En dat gaat toch vreemd aanvoelen als we dit project in het centrum van Grimbergen zullen zien."

Waux-Hall is overigens een Engelse naam die in de 18de eeuw ontstond om een feestgebouw waar men zowel kon eten als drinken aan te duiden. Het woord en het achterliggende idee kende ook bij ons navolging, onder meer met de nog bestaande historische Waux-Hall in Brussel.

Meest gelezen