Woningen ontruimd nadat gasleiding vuur vatte in Sterrebeek

Op de Mechelsesteenweg in Sterrebeek zijn een aantal woningen ontruimd nadat een gasleiding vuur had gevat. Arbeiders hadden de gasleiding geraakt waardoor een vuurtoorts ontstond. Ze konden net op tijd wegspringen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De steenweg was een tijdje volledig afgesloten.

Arbeiders van Proximus waren kabels aan het leggen voor een woning. Daarbij hebben ze een gasleiding geraakt. Dat zorgde voor een vonk waarop er vuur ontstond. Niemand raakte gewond. De brandweer en de technische ploeg van gasmaatschappij Fluvius kwamen snel ter plaatse. 

Brandweerwoordvoerder Alain Habils: "We hebben uit voorzorg enkele huizen ontruimd. De vuurtoorts is ondertussen geblust. Er is niemand gewond geraakt, maar uit voorzorg hebben we wel een grote perimeter ingesteld waar niemand in mag. De Mechelsesteenweg blijft tijdens de herstelwerkzaamheden afgesloten." Ook een aantal woningen in de buurt werd ontruimd, maar de bewoners mochten intussen weer in hun woning.  

Meest gelezen