Gouverneur Vlaams-Brabant laat bedrijven controleren op coronamaatregelen

De komende weken gaat de provincie de sociale inspectie en de politie beter doen samenwerken. Bedrijven en handelszaken zijn nu open, maar onder strikte voorwaarden. De vraag is of alle werkgevers en zelfstandigen zich wel aan de regels houden. Dat gaat nu op provinciaal niveau worden onderzocht en gecontroleerd. Doel? De coronacijfers naar beneden halen in Vlaams-Brabant.

Gouverneur Jan Spooren wil meer bedrijven controleren in Vlaams-Brabant. Sommige werknemers geven aan dat ze niet veilig kunnen werken en dat hun werkgever geen rekening houdt met de coronaregels. Spooren wil nu de sociale inspectie, politie en parket beter doen samenwerken om meer bedrijven te controleren.

We zien dat de controle bij bedrijven en handelaars toch wel belangrijk is in de handhaving van de maatregelen tegen de corona-epidemie. 

Gouverneur Vlaams-Brabant, Jan Spooren

Meest gelezen