FOD Financiën

Bende opgerold in Elverdinge die illegale sigaretten maakte voor het Verenigd Koninkrijk 

In Elverdinge bij Ieper heeft de douane een bende opgerold die illegale sigaretten maakte. Ze waren bedoeld voor het Verenigd Koninkrijk. Het ging om 4,5 miljoen sigaretten, goed voor anderhalf miljoen euro aan ontdoken accijnzen en btw.

In een loods in Elverdinge bij Ieper heeft de douane een bende opgerold die sigaretten maakte en smokkelde naar het Verenigd Koninkrijk. De politie heeft 6 mensen opgepakt. Ze worden ervan verdacht massaal goedkope sigaretten van slechte kwaliteit te produceren. De 4,5 miljoen aangetroffen sigaretten waren van een Brits merk. De inbeslagname van de 4,5 miljoen sigaretten vertegenwoordigt 1,55 miljoen euro aan ontdoken accijnzen en btw.

(Lees voort onder de foto)

FOD Financiën

Bezige branche

Florence Angelici van de federale overheidsdienst Financiën merkt dat het erg druk is in de branche van de illegale sigaretten: "Ze weten dat er vanaf 1 januari veel strenger gecontroleerd zal worden door de brexit. Nu willen ze alles voor die datum naar het Verenigd Koninkrijk sturen." 

2 weken geleden werd er nog een illegale sigarettenfabriek ontmanteld in Wulpen bij Koksijde.

FOD Financiën

Meest gelezen