Pixabay

Inbrekers nemen alle kerstcadeaus mee van jong gezin: “Hopelijk zijn het cadeaus voor hún kinderen”

Een gezin met drie kinderen uit Bertem kreeg deze week inbrekers over de vloer. Die hadden het vooral gemunt op de kerstcadeaus, alle pakjes voor de kinderen zijn meegenomen. Volgens de politie gaat het om een rondtrekkende dievenbende. 

Het was deze week schrikken toen Lauranne Van Minnebruggen van haar werk thuis kwam. In de living lag het vol glas, inbrekers hadden een raam kapot geslagen om binnen te geraken. De kerstcadeaus waren verdwenen, alleen het inpakpapier lag er nog. “Ik dacht eerst dat de hond alles had kapot gebeten omdat het inpakpapier echt overal lag”, zegt Lauranne. “Maar toen merkte in dat alle cadeaus weg waren. Ze hebben echt alles uitgepakt en enkel het inpakpapier achtergelaten.” Er lagen vooral kerstcadeaus onder de boom voor de drie kinderen van Lauranne, haar petekindjes en haar man. 

Inbrakenplaag

Lauranne belde meteen de politie. “De politie en het labo zijn langs geweest. Ze zeggen dat het een enorme plaag is in Bertem, Leefdaal en Tervuren. Het zou gaan om een rondtrekkende dievenbende. De kans dat ze die vinden is erg klein. Ze waren ook goed voorbereid. Wij waren werken, ze hebben een slot geforceerd en driedubbel glas kapot geslagen. Ze hebben alles meegenomen wat ze konden.”

Het ergste is dit voor de kinderen, hun kerstcadeaus, spaarpotten en armbandjes zijn weg
Lauranne

Het ergste vindt Lauranne dat de kinderen dit moeten meemaken. “Ze waren erg onder de indruk en zijn een nachtje bij de tante gaan slapen. De kerstpakjes zijn toch altijd heel bijzonder voor kinderen, dat ze nu weg zijn is heel erg. Bovendien hebben de inbrekers ook hun gouden armbandjes gestolen met hun naam en geboortedatum in, een cadeau dat ze kregen van hun meter. Ook de spaarpotten met centje voor hun verjaardag zijn meegenomen. “

Nieuwe cadeaus

Intussen heeft Lauranne nieuwe kerstcadeaus besteld, want bij kerst horen cadeaus. “Ik ben wel verbaasd hoeveel goede mensen er zijn, want enkele ouders van kinderen uit de klas van mijn kinderen, hebben spontaan cadeaus gegeven omdat ze het zo erg vonden. Ik hoop alleszins dat de inbrekers de cadeaus gestolen hebben voor hún kinderen, dan heeft er toch nog iemand een mooie kerst met onze cadeaus", besluit Lauranne.

Meest gelezen