Videospeler inladen...

Kerstvakantie lokt "handvol" reizigers naar Brussels Airport, maar waarom vertrokken mensen toch nog? 

De kerstvakantie staat voor de deur en dan is het normaal druk op de luchthaven in Zaventem. Maar we blijven nog altijd het best in ons kot. En dat was vanmorgen ook te merken op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem. Veel minder reizigers, en wie toch vertrok, had daar z'n reden voor.

Normaal vertrekken en komen er tijdens de kerstvakantie zo'n 70.000 à 75.000 toeristen per dag aan. Dat cijfer ligt dit jaar tussen 10.000 en 15.000 reizigers. En dat is nog een behoorlijk aantal gezien de hoge coronacijfers. Wie wel wil vertrekken, gaat vooral familie bezoeken: "We gaan naar Lissabon naar familie", zegt de man van een gezin dat we spraken. "We hebben ons getest, we zijn voorzichtig, en we houden ons aan alle veiligheidsvoorschriften. Het is vooral belangrijk voor mijn vrouw, ze is Portugese, net zoals mijn kinderen. Ik ben me bewust van de risico's maar het is echt van een heel groot belang."

"Ik ga naar Kenia", zegt een kranige vrouw van 80 jaar. "Omdat mijn zoon en kleinkinderen daar wonen. Ik neem het risico. Ik ben 80 en helemaal alleen. Ik was daar al tijdens de eerste golf, en ik voel me daar veiliger dan gisteren hier in Brussel waar er nog mensen rondliepen zonder mondmasker. In Kenia worden de coronamaatregelen veel beter gerespecteerd", meent de vrouw.

En dan zijn er nog reizigers die wel genoodzaakt waren nu te vertrekken, na een herboeking van hun reis. "Die reis was verzet van Pasen naar nu. We weten wat we op reis gaan doen en dat is perfect veilig", zegt een koppel. "We gaan naar Zuid-Afrika en we zitten constant samen in de auto. Dus we komen niet in contact met andere mensen. En als we terugkomen, zullen we in quarantaine gaan."

Herbekijk ook de journaalreportage vanop de luchthaven:

Videospeler inladen...

Meest gelezen