Johannes Vande Voorde

Komiek Bert Gabriëls speelt vanavond eindejaarsconference via livestream

Vanavond om 20 uur kan je via livestream kijken naar de eindejaarsconference van stand-up comedian Bert Gabriëls. De Londerzelenaar lacht al een tijdje ieder jaar uit met een terugblik op de actualiteit. Voor een echt publiek optreden zit er omwille van de coronacrisis dit keer niet in, dus gooit hij het over een andere boeg: wie dat wil kan Bert vanavond live aan het werk zien in zijn of haar eigen huiskamer.

"Het kan momenteel niet anders, dus dan streamen we dit jaar de eindejaarsconference maar. Het is voor mij ook de eerste keer en er komt veel bij kijken dus ik heb al drukke dagen achter de rug", vertelt Gabriëls in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. Geen echt publiek in de zaal dus, maar ook daar heeft Bert iets op gevonden. "In de zaal waar we de show spelen, zullen schermpjes van tablets en computers staan. Daarop zal ik gezichten van mensen kunnen zien die mee kijken en lachen."

Comedy voor online publiek

Een aantal comedians heeft zich tijdens de coronacrisis verdiept in de online mogelijkheden om toch bij hun publiek te geraken. Sommige artiesten maakten filmpjes die ze dan delen op hun sociale mediakanalen. Anderen speelden dan weer voor een publiek dat thuis voor de webcam zit. Ook Gabriëls heeft al wat geëxperimenteerd met verschillende platformen. 

"Ik heb de afgelopen maanden via zoom en andere online kanalen opgetreden voor bedrijven en organisaties, maar dat blijft toch allemaal eentonig als je geen feedback krijgt. Uiteindelijk praat je soms 90 minuten lang tegen een scherm. Normaal gezien doe je ook tientallen try-outs en check je vooraf of de mensen het leuk vinden. Dat heb ik nu niet kunnen doen, dus ik vind het best spannend allemaal. Ik haal er vanavond ook twee collega's - Jeroen Verdick en Johny Trash - bij om alles een beetje interactief te maken."

Tickets zijn - omdat het allemaal online gebeurt - onbeperkt beschikbaar via de website van Bert Gabriëls. Toegang voor de livestream om 20 uur vanavond kost 6 euro. De voorstelling zal later ook uitgezonden worden op Radio 1 en beschikbaar zijn via Streamz.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen