Mama van vermiste man uit Kuurne getuigt over oplichting: "Ik moest betalen om Kevin terug te krijgen"

De federale politie heeft een bende geïdentificeerd die vanuit Ivoorkust in Afrika familieleden van vermiste personen probeerde op te lichten. Eén van de slachtoffers is Lilium Velghe, de moeder van de vermiste Kevin Vanneste uit Kuurne. "Ze dreigden ermee om Kevin te onthoofden."

De poging om Lilium Velghe op te lichten begon met een Whatsapp-bericht. "Daarin lieten onbekenden weten dat ze Kevin bij zich hadden en dat ze al een jaar op zoek waren naar mij", zegt de mama. "Hij was volgens de oplichters fel vermagerd en kreeg enkel nog water en brood. Ze wilden me geen bewijs van leven geven en vroegen losgeld om Kevin vrij te laten."

Betaal je niet? Dan zal je Kevin onthoofd in de krant zien verschijnen

Moeder van Kevin Vanneste, Lilium Velghe

De oplichters dreigden ermee om Kevin te onthoofden als zijn moeder het geld niet zou betalen. "Ze stuurden ook een muziekbandje door met Islamitische muziek", zegt Lilium. "Terwijl ik daarnaar luisterde zou mijn zoon 100 zweepslagen krijgen. Ik heb niet betaald en de politie gebeld. Ik moest de oplichters nog een tijdje aan het lijntje houden en daardoor heeft de politie hen kunnen opsporen. Het bleek te gaan om telefoontjes en berichten vanuit Ivoorkust in Afrika."

Zoektocht gaat in januari verder

De jonge Kuurnenaar Kevin Vanneste is intussen al meer dan 2 jaar vermist. Hij verdween tijdens een reis in Corsica. Moeder Lilium woont nu op Corsica om dichter bij hem te zijn. "In januari gaat de zoektocht naar Kevin verder. Ik ben blij dat de oplichters gevonden zijn en ik geef aan lotgenoten deze raad: bel meteen de politie als jou iets gelijkaardig overkomt."

Meest gelezen