Antwerpse carjacker blijft aangehouden met enkelband: "Hij kreeg een paniekaanval"

De 29-jarige Antwerpenaar die verdacht wordt van carjacking en twee ongevallen met vluchtmisdrijf in Rijkevorsel, blijft aangehouden met een enkelband. De man werd maandag door de politie gevat nadat hij de ongevallen veroorzaakte en nadien een auto carjackte met een vrouw en haar kind nog in de wagen. Volgens zijn advocaat is de man geen zware crimineel, maar kreeg hij een paniekaanval.

De twintiger wordt ervan verdacht twee ongevallen te hebben veroorzaakt. Hij zou daarna vluchtmisdrijf hebben gepleegd. Na het tweede ongeval kaapte hij een auto waar nog een vrouw en een kind in zaten. Die heeft hij onderweg laten uitstappen. Zij bleven ongedeerd.

Volgens de advocaat van de verdachte, Andy Boermans, heeft de man een paniekaanval gehad. "Hij was volledig in paniek en heeft ongepast gereageerd," zegt Boermans aan RTV. "Hij neemt zijn volledige verantwoordelijkheid op. Hij is helemaal geen zware crimineel en heeft geen zwaarbeladen strafblad." De raadkamer heeft beslist dat de man aangehouden blijft met een enkelband.

De politie kwam de man maandag op het spoor nadat hij zijn auto had achtergelaten na het tweede ongeval. Die auto bleek op de naam te staan van een andere eigenaar die in het buitenland verblijft. Hij had zijn auto aan de verdachte uitgeleend.

Meest gelezen