Nieuwe Antwerpse vuilnisbak "Mr. Fill" bedankt mensen die afval weggooien in sappig Antwerps

In Antwerpen staan nieuwe vuilnisbakken die je bedanken als je er iets ingooit. "Ik nodig de Antwerpenaren uit om het zelf te ontdekken. De stem zullen zij normaal wel herkennen", zegt schepen Fons Duchateau (N-VA). De zogenoemde "Mr. Fill" is een zelf-persende afvalbak met een voetpedaal, zodat je de vuilnisbak niet hoeft aan te raken. 

In de stad Antwerpen zullen nieuwe vuilnisbakken je voortaan bedanken als je er iets ingooit met vijf verschillende boodschappen in sappig Antwerps. De nieuwe soort openbare vuilnisbak heet "Mr. Fill" en is een verbeterde versie van de "Big Belly", een zelf-persende afvalbak met sensoren die de stad verwittigen wanneer hij volzit.

Als mensen hun afval op een correcte manier achterlaten, zullen de vuilnisbakken hen bedanken

Fons Duchateau, schepen voor stads- en buurtonderhoud (N-VA)

"Als mensen hun afval op een correcte manier achterlaten, zullen de vuilnisbakken hen bedanken", zegt schepen Fons Duchateau. "Ik nodig de Antwerpenaren uit om het zelf te ontdekken. De stem zullen zij normaal wel herkennen, en voor wie van buiten de stad komt, is het een goed lesje Antwerps."

Niet alleen zijn de vuilbakken beleefd, ook zijn ze een pak hygiënischer. Je hoeft namelijk geen hendel aan te raken wanneer je iets in de vuilnisbakken inwerpt, want ze zijn allemaal voorzien van een voetpedaal. In totaal komen er 100 van zulke vuilnisbakken. De eerste 30 exemplaren werden al op de Meir en de De Keyserlei gezet.  

Meest gelezen