Lockdownfeestje met 22 mensen stilgelegd in Melle, schuin tegenover het politiecommissariaat

In Melle heeft de politie vannacht een lockdownfeestje in een vakantiehuis met 22 aanwezigen stilgelegd. Een belangrijk detail waar de feestvierders geen rekening mee hielden: het vakantiehuis bevindt zich schuin tegenover het politiecommissariaat. Het organiseren van feestjes is in strijd met de huidige coronamaatregelen.

De feestvierders maakten het de politie wel heel erg gemakkelijk. Zo vonden ze er niet beter op om een lockdownfeest vlakbij een politiekantoor te organiseren. Het vakantiehuis bevond zich namelijk tegenover het politiecommissariaat aan de Brusselsesteenweg. De politie trof in totaal 22 feestvierders aan. Op een persoon na hadden alle aanwezigen de Franse nationaliteit.

Politiezone Rhode & Schelde controleerde afgelopen nacht rond half twee aan de afrit Melle van de R4 een voertuig met vijf inzittenden. Zij gaven toe dat ze op weg waren naar een feestje in een vakantiewoning aan de Brusselsesteenweg. In de woning zelf werden vijftien mensen aangetroffen. De andere zeven aanwezigen werden in de tuin van het vakantiehuis gevat. 

Boete van 750 euro

De overtreders hadden een vakantievilla geboekt die beschikt over maar liefst zeven slaapkamers, een zwemvijver en een jacuzzi. Over de locatie van het vakantiehuis hadden ze blijkbaar niet nagedacht. Volgens het parket van Oost-Vlaanderen werd ook lachgas gevonden in het huis.

Het organiseren van feestjes is in strijd met de huidige coronamaatregelen. Ook in de richtlijnen van Airbnb staat duidelijk dat feestjes niet toegelaten zijn. De huurder van de woning is onmiddellijk gedagvaard door het parket en zal op 27 januari moeten verschijnen voor de politierechtbank. Alle andere aanwezigen krijgen een boete van 750 euro.

Meest gelezen