Prijs voor elektriciteit daalt in Limburg,  prijs voor aardgas stijgt

Volgend jaar rekent netbeheerder Fluvius 52 euro minder aan voor de distributie van elektriciteit. Voor aardgas stijgt die distributieprijs, met zo'n 31 euro.  Dat blijkt uit de nieuwe tarieven voor 2021 die de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, bekend maakt.

Door de massale opkomst van zonnepanelen in Limburg 10 jaar geleden moest Fluvius toen plots fors investeren in het elektriciteitsnet. "Door het tekort in het budget dat daardoor onstaan is, ging de distribiutieprijs toen sterk omhoog", legt Björn Verdoodt van Fluvius uit. "Maar die tekorten zijn nu weggewerkt en nu daalt de prijs dus". Voor de distributie van stroom moet een gemiddeld gezin volgend jaar 296 euro betalen, 52 euro minder dan dit jaar. 

De distributieprijs voor aardgas gaat dan weer omhoog in Limburg. Fluvius rekent er volgend jaar 309 euro voor aan, dat is 31 euro meer dan dit jaar. "De distributieprijs voor aardgas schommelt ieder jaar een beetje", zegt Verdoodt. "Dat hangt af van de investeringen die we moeten doen voor het onderhoud van het net." 

Meest gelezen