Stad Lier deelt klapstoeltjes uit aan winkeliers om lange wachtrijen aangenamer te maken

De stad Lier heeft 200 klapstoeltjes aangekocht om uit te delen aan de winkeliers. Elke winkel die stoeltjes wenst, kan er vanaf nu twee krijgen. Het initiatief is vooral bedoeld voor shoppers die niet lang kunnen rechtstaan. "Voor sommigen is lang aanschuiven geen evidentie. Met de stoeltjes wordt aanschuiven een stuk aangenamer en houden we de voetpaden zoveel mogelijk vrij", zegt schepen van Economie, Rik Verwaest (N-VA). 

De stad Lier komt met een origineel initiatief om het aanschuiven voor shoppers wat aangenamer te maken. Klanten die lange wachtrijen trotseren, kunnen voortaan een klapstoeltje vragen. Elke winkelier die er wenst, kan namelijk twee stoeltjes krijgen van de stad.  

"Wij stellen al een tijdje vast dat er behoorlijk lange wachtrijen zijn bij de winkels. Vaak staan er mensen in de rij die een dagje ouder of slecht te been zijn en voor wie lang aanschuiven geen evidentie is. Daarom lenen we twee klapstoeltjes uit aan de winkels", vertelt schepen van Economie, Rik Verwaest (N-VA). 

Als de klant aan de beurt komt, geeft hij of zij het stoeltje terug aan de winkelier. 

Schepen van Economie, Rik Verwaest (N-VA)

Het is niet de bedoeling dat de klapstoeltjes permanent buiten blijven staan, want de stoep moet zoveel mogelijk vrij blijven. "De klant kan het stoeltje vragen en ermee in de rij gaan zitten. Als hij of zij aan de beurt komt, geeft de klant het stoeltje terug aan de winkelier, die het dan weer binnen neemt en ontsmet", legt Verwaest uit. 

Winkeliers die ook klapstoeltjes wensen, kunnen nog contact opnemen met de stad. "We hebben een ruime voorraad", klinkt het. 

Meest gelezen