PA Wire/PA Images

Acteur Jeremy Bulloch (75) - Boba Fett in Star Wars - overleden: "We verliezen beste premiejager in de melkweg"

De Britse acteur Jeremy Bulloch, bekend van zijn rol als Boba Fett in de Star Wars-films, is overleden op 75-jarige leeftijd. Hij overleed aan gezondheidsproblemen en leed al jaren aan Parkinson.

De acteur heeft in zijn leven in meer dan 100 films en series gespeeld, maar kreeg grote bekendheid door zijn rol als Boba Fett in de Star Wars-films "The Empire Strikes Back" en "Return Of The Jedi". Bulloch speelde ook mee in de James Bond-film "Octopussy" en en de serie "Dr. Who". 

"Jeremy Bulloch was de typische Engelse gentleman", tweet Mark Hamill, de acteur die de rol van Luke Skywalker op zich neemt in de Star Wars-films. "Een prima acteur, heerlijk gezelschap en zo vriendelijk tegen iedereen die het geluk heeft gehad om hem te ontmoeten of met hem te werken. Ik zal hem missen en ben dankbaar dat ik hem gekend heb."

Lees verder onder de tweet:

Ook Billy Dee Williams, die de rol van Lando Calrissian vertolkte in de Star Wars-films brengt hulde aan Bulloch op Twitter: "Vandaag verloren we de beste premiejager in de melkweg".

George Lucas, maker van de filmreeks, noemt Bulloch "de perfecte combinatie van mysterie en dreiging in zijn vertolking van Boba Fett. Jeremy was een echte gentleman die Star Wars en de fans heel erg steunde. Ik ben zeer dankbaar voor zijn bijdragen aan de saga en haar erfenis."

Bulloch laat zijn vrouw Maureen, drie zonen en tien kleinkinderen achter.

Meest gelezen