Grote vlam voor De Warmste Week aan Antwerpse kathedraal: "Zo kan iedereen ze zien, dat is mooi!"

Aan de Antwerpse Kathedraal hangt sinds vanmorgen een enorm spandoek met een grote vlam, en dat heeft alles te maken met De Warmste Week. Die is vandaag begonnen en gaat dit jaar vooral over elkaar helpen en bedanken. Siska Schoeters en Bart Peeters waren in Antwerpen aanwezig om de grote vlam in te huldigen aan de kathedraal. "Jij maakt het verschil!", vertelden ze op Radio 2. 

Vanmorgen hebben alle zenders van VRT de aftrap gegeven voor De Warmste Week. Aan de Antwerpse Kathedraal werden daarbij grote vlammen gehangen als teken van solidariteit. Bart Peeters en Siska Schoeters waren er aanwezig om de grote doeken uit te rollen. "Eén vlam is geen vlam. We hangen hier een hoop vlammen om de mensen te bedanken. Jij maakt het verschil!", vertelt Peeters op Radio 2. 

Door iedereen in je eigen omgeving te helpen, kom je al heel ver!

Dat iedereen het verschil kan maken, is ook de slogan van De Warmste Week 2020. Die gaat dit jaar over mensen bedanken die voor jou het verschil hebben gemaakt. De grote vlam aan de Kathedraal zorgt ervoor dat ook voorbijgangers daaraan herinnerd worden: "De vlam hangt op een plek waar iedereen ze kan zien. Zeker in deze tijden vind ik het een mooi initiatief", klinkt het. 

Door het coronavirus kon er dit jaar geen grootschalig Warmste Week-evenement plaatsvinden. In de plaats daarvan moeten de verschillende acties in Vlaanderen ons een warm gevoel bezorgen, en dat lijkt aardig te lukken: "We kunnen allemaal ons eigen goede doel zijn door iedereen in je omgeving te helpen. Daarmee kom je al heel ver!", besluit een toeschouwer onder de kathedraal. 

Bekijk het fragment van Radio 2 hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen