Videospeler inladen...

Vliegveld van Ursel wordt wachtplaats voor vrachtwagens bij grote verkeersdrukte richting Zeebrugge

Er komt een noodparking voor vrachtwagens op het militair vliegveld van Ursel in Oost-Vlaanderen. Door de brexit is het mogelijk dat Zeebrugge de toestroom van vrachtwagens met bestemming Engeland niet zal aankunnen. Om te vermijden dat alle wegen naar de haven van Zeebrugge dichtslibben, komt er een noodparkeerterrein op het vliegveld van Ursel.

Heel wat bedrijven proberen voor de brexit nog goederen te verschepen naar Groot-Brittannië. Dat zou binnenkort wel eens een stuk complexer en duurder kunnen worden. Door die drukke trafiek waren er de voorbije dagen al regelmatig verkeersproblemen op de wegen naar de haven van Calais. En ook naar Zeebrugge zou het wel eens erg druk kunnen worden. Om verkeerschaos te vermijden is er nu een wachtplaats voor vrachtwagens ingericht op het militair vliegveld van Ursel. Bij grote drukte zullen trucks in Aalter van de E40 worden gehaald en omgeleid naar daar.

Vliegtuigen naar Wevelgem en Oostende

Ook de luchthavens van Wevelgem en Oostende zijn bij het plan betrokken, want een groot deel van de vliegtuigen uit Ursel zullen naar daar worden overgebracht. Onder meer dat van Christophe Hurtecant uit Beernem: "In totaal moeten hier een 30-tal vliegtuigen weg, vermoedelijk tot eind januari. Zelf ga ik met mijn vliegtuig naar Oostende." 

Videospeler inladen...

Meest gelezen