Vrachtwagenbestuurder laat voertuig achter in Waaslandtunnel nadat hij zich klem heeft gereden

In Antwerpen is de Waaslandtunnel vrijdagochtend een tijdlang in beide richtingen afgesloten, nadat een te hoge vrachtwagen zich klem heeft gereden. Dat meldt de lokale politie. De bestuurder liet hierna zijn vrachtwagen achter met de sleutels nog op het contact. De politie is nu naar hem op zoek.

Het incident gebeurde vrijdagochtend om 8.30 uur in de Waaslandtunnel in de richting van Linkeroever. Een te hoge vrachtwagen kwam er vast te zitten. De bestuurder verliet daarop het voertuig en liet de sleutels nog op het contact zitten. Van hem is nog geen spoor.

Vluchtmisdrijf

De politie is op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. De persoon riskeert op zijn minst een fikse boete voor de verkeersovertreding, maar ook omdat hij het voertuig achterliet op de weg en die vervolgens geblokkeerd raakte. Dit wordt als vluchtmisdrijf gezien.

De tunnel was iets meer dan een uur afgesloten met heel wat verkeersellende tot gevolg. Het leek erop dat de vrachtwagen getakeld zou moeten worden, wat een complexe operatie zou zijn. Uiteindelijk kwam het niet zo ver, want een motard van de politie kon de vrachtwagen terug uit de tunnel rijden. De brandweer controleerde de tunnel vervolgens op schade, maar dat was niet het geval.

 

Meest gelezen