750 gebakjes voor dak- en thuislozen in Antwerpen: "Mensen een gevoel van warmte geven in deze moeilijke tijden"

CVO Vitant, het provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs, schenkt vandaag 750 gebakjes en ander lekkers aan het dak- en thuislozenrestaurant Kamiano in Antwerpen. Die zal het restaurant kunnen verwerken in een grote kerstmaaltijd voor dak- en thuislozen. 

Met de schenking wil CVO Vitant de dak- en thuislozen een hart onder de riem steken. "We hebben al heel wat opleidingen die zich richten tot mensen die het moeilijk hebben," zegt Dirk De Wilde, adjunct-directeur van CVO Vitant. "Nu willen we toch nog iets extra doen. Zo proberen we de mensen toch een gevoel van warmte te geven in deze moeilijke tijden."

Wij nemen de gebakjes maar al te graag aan. Een lekker dessertje is altijd mooi meegenomen voor deze mensen

Tim Ferket, chef-kok bij Kamiano

Normaal maakt het dak- en thuislozenrestaurant zich rond deze tijd op voor een kerstviering met een grote kerstmaaltijd in de Sint-Bartholomeuskerk. Dit jaar wordt er naar alternatieven gekeken zoals afhaalmaaltijden om de thuislozen toch een feestelijke maaltijd te bezorgen. De schenking van CVO Vitant wordt dan ook zeer warm onthaald.

"Wij nemen de gebakjes, de marsepein en de speculaas maar al te graag in ontvangst," zegt Tim Ferket, chef-kok bij Kamiano. "We bieden die desserts aan in een grote kerstmaaltijd voor de mensen. Een lekker dessertje is altijd mooi meegenomen voor die mensen in deze donkere dagen."

Meest gelezen