Ziekenhuis Dendermonde krijgt 10.000 dosissen van Pfizer-coronavaccin na Nieuwjaar

Na Nieuwjaar krijgt het Sint-Blasiusziekenhuis in Dendermonde ruim 10.000 dosissen van het Pfizer-coronavaccin. Het ziekenhuis gaat de vaccins gebruiken om de bewoners van 53 Oost-Vlaamse woonzorgcentra te vaccineren. "Wij zijn er helemaal klaar voor", zegt Dominique Potteau van het Sint-Blasiusziekenhuis.

Het Sint-Blasiusziekenhuis uit Dendermonde gaat de  eerste 10.000 vaccins gebruiken om de bewoners van 53 Oost-Vlaamse woonzorgcentra te vaccineren. "Een gespecialiseerde firma die door de overheid is aangesteld gaat de vaccins eerst naar de ziekenhuizen brengen", zegt Dominique Potteau van het Sint-Blasius-ziekenhuis.

Via gespecialiseerd transport naar de woonzorgcentra

In het ziekenhuis zullen de vaccins bewaard worden bij een temperatuur tussen -70 en -80 graden Celcius. De toediening van de vaccins gebeurt wel niet in de ziekenhuizen zelf. "De ingevroren vaccins zullen met een gespecialiseerd transport naar de woonzorgcentra worden gebracht." De woonzorgcentra uit de regio's Dender, Noord-Oost Waasland en Zuid-West Waasland worden eerst bediend. 

"We zijn er klaar voor", geeft Dominique Potteau tot slot nog mee. Verder mogen ook UZ Gent en het Jan Palfijnziekenhuis binnenkort een lading Pfizer vaccins verwachten.

Meest gelezen