Zwembad Rozebroeken blijft nog zeker tot 10 januari gesloten: “Bodemtegels zitten los en moeten vervangen worden”

Het Gentse zwembad Rozebroeken houdt zijn deuren nog even gesloten. Het zwembad moet helemaal leeggemaakt worden, omdat de tegels van de bodem loskomen. “De veiligheid van onze bezoekers is prioritair”, aldus centrummanager Thomas De Vetter.

Het wellness- en recreatiegedeelte van het Gentse zwembad Rozebroeken was omwille van de coronamaatregelen sowieso al gesloten. Zaterdag kwam zwembadgroep LAGO met het bericht dat ook het sportbad dicht gaat door een technisch defect.  Losliggende bodemtegels blijken nu de oorzaak te zijn. “We zagen dat enkele tegels loszaten. Duikers hebben daarna vastgesteld dat de schade veel groter is dan eerst gedacht”, zegt centrummanager Thomas De Vetter. De scheurtjes in de bodem kunnen gevaarlijk zijn voor zwemmers: “Mensen zouden zich kunnen snijden. De veiligheid van de bezoekers is prioritair.”

2,5 miljoen liter water weghalen

Zwemliefhebbers zullen dus nog even moeten wachten, want de volledige schade zal pas zichtbaar zijn als het bad is leeggemaakt. “We moeten 2,5 miljoen liter water weghalen. En per uur zakt het water amper drie centimeter, dus dat duurt een tijd", zegt De Vetter.

Het zwembad zal ten vroegste op 10 januari opnieuw open gaan. Ook het universitair zwembad GUSB blijft gesloten tot 3 januari. Gentenaren die baantjes willen trekken kunnen wel nog terecht in Van Eyck, Strop en Rooigem.  

Meest gelezen