Videospeler inladen...

Sandra Kim bedankt bij Radio 2 vrouw die nier afstond aan zus met stukje "Ik hou van u" (en een vleugje "J'aime la vie")

De Warmste Week draait dit jaar rond mensen bedanken die het verschil hebben gemaakt voor iemand. Dat kan onder andere met muziek. Radio 2 heeft gebeld met Marieke uit Arendonk, die haar zus wil bedanken na een niertransplantatie. Die muzikale "dank je wel" was er een van formaat: Sandra Kim heeft live een stukje "Ik hou van u", gezongen. En nadien op massale vraag van luisteraars ook "J'aime la vie".

Sinds Sandra Kim zich als "Koningin" tot de winnares van het VTM-programma "The masked singer" heeft gekroond, lijkt de voormalige Songfestivalwinnares een nieuw publiek te hebben veroverd. Radio 2 nodigde haar niet toevallig vanmorgen uit tijdens hun "Beste buren voor De Warmste Week"-aflevering, om samen enkele mensen te bedanken. Als grote kerstfan - Sandra Kim is niet toevallig op 24 december getrouwd - voelde ze zich helemaal in haar sas bij de "prachtige kerstboom" en "fantasische versiering" in de radiostudio.

De muzikale verrassing van Sandra Kim was er voor Evelien, de zus van Marieke uit Arendonk. "Ze heeft mij een nieuwe nier geschonken, zodat ik in leven kan blijven", zo vertelde Marieke. De niertransplantatie is goed verlopen, en beide zussen herstellen goed. "Ik ben haar oneindig dankbaar." Bij wijze van "dank je wel" bracht Sandra Kim - volledig a capella - een stukje uit de herwerkte versie van "Ik hou van u" van Noordkaap, in het Nederlands. "Geef mij geen kus", zo klinkt het coronaveilig. 

Bekijk hier het telefoontje met Marieke en Sandra Kim die in het Nederlands zingt (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Maar Sandra Kim hield het niet bij een stukje "Ik hou van u". Op massale vraag van de Radio 2-luisteraars moest ook "J'aime la vie" eraan geloven, het lied waarmee Sandra Kim in 1986 het Songfestival heeft gewonnen voor ons land. Een nummer waar ze een haat-liefdeverhouding mee heeft. "Al zing ik het nog vaak op concerten, met plezier trouwens", aldus Kim. En ook tot groot plezier van presentatrice Britt Van Marsenille.

Bekijk hier "J'aime la vie", in de versie anno 2020:

Videospeler inladen...

Meest gelezen