Videospeler inladen...

Straatmuzikant Tamsen (15) wordt bedankt met "silent disco" van MNM: "Muziek brengt mensen samen"

De Warmste Week draait dit jaar rond mensen bedanken die het verschil hebben gemaakt voor iemand anders. Dat kan onder andere met muziek. MNM-dj Brahim verrast tijdens De Warmste Week enkele jongeren met een coronaveilige "silent disco", voor maximum 4 aanwezigen. Tamsen Devaere (15) uit Wondelgem werd vanmiddag getrakteerd op een portie feestgedruis, terwijl hij zelf een straatconcert aan het spelen was: iets wat hij sinds de eerste lockdown dit jaar geregeld doet aan woonzorgcentra bijvoorbeeld.

Bart, de vader van Tamsen, vond dat zijn zoon na het voorbije coronajaar wel een verrassing verdiende. Sinds de eerste lockdown in maart maakt Tamsen in zijn eigen buurt in Wondelgem of elders op straat muziek, om zo een beetje warmte en troost te brengen. Hij speelde ook al in tuinen van woonzorgcentra en voorzieningen voor mensen met een beperking. En dat allemaal coronaveilig: als er te veel volk komt opdagen, legt Tamsen zijn concert stil.

Tamsen heeft al wat ervaring als muzikant: hij nam deel aan "The voice kids" en is het als jonge straatmuzikant gewend om een onbekend publiek te veroveren. Om toch muzikaal actief te blijven tijdens de lockdown, gaf hij - net als vele artiesten - onlineconcerten, en speelde hij coronaveilig in zijn eigen buurt. 

Ik heb dit met zo veel plezier gedaan de voorbije maanden.

Tamsen (15), straatmuzikant

Tijdens de voorbije examenperiode moesten zijn piano en microfoon even wijken voor de schoolboeken, maar deze namiddag trok Tamsen er weer op uit. Wat hij niet kon vermoeden, is dat MNM-dj Brahim hem zou trakteren op een "silent disco"-feestje. "Hij ziet niet eens dat ik eraan kom om hem te verrassen", aldus Brahim, die Tamsen bedankt voor zijn belangeloze, en coronaveilige concerten. "Ik heb dat met veel plezier gedaan, want muziek brengt mensen samen", aldus de jonge artiest.

De "silent disco" van MNM tijdens De Warmste Week komt er om jongeren te bedanken voor hun inzet in dit coronajaar met een bescheiden feestje, omdat ze dat de voorbije maanden vaak hard gemist hebben. Die "silent disco" wordt coronaveilig georganiseerd, voor maximum 4 aanwezigen, die allemaal - met hun mondmasker op - dansen op een duidelijk gemarkeerde plek, om onderling voldoende afstand te kunnen houden. De soundtrack wordt verzorgd door "Start to dj"-artisten, zoals DJ Merlo. "Ja, ik heb toch wel zin in dat feestje", aldus een overdonderde Tamsen op MNM, waar de "silent disco" live werd uitgezonden.

Bekijk hier de reportage uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen