Politie pakt leden Albanese drugsbende op en neemt 20 kilo cocaïne ter waarde van 1 miljoen euro in beslag

In een onderzoek naar internationale drugssmokkel heeft de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde elf personen opgepakt, dat heeft VRT NWS vernomen. Bij een reeks huiszoekingen nam de politie 100.000 euro in beslag, alsook 20 kilogram cocaïne met een straatwaarde van één miljoen euro.

De opgepakte personen maken volgens het parket deel uit van een Albanese criminele organisatie die haar thuisbasis had in Grimbergen. "Vandaar werden internationale drugstransporten georganiseerd, voornamelijk naar Italië, onder meer door gebruik te maken van verborgen ruimtes in voertuigen”, zegt woordvoerster Carol Vercarre. "Aan de politieactie namen verschillende politiediensten deel, zowel van de federale als de lokale politie. Ook in Italië werden huiszoekingen uitgevoerd."

Bij de actie kon de federale gerechtelijke politie elf personen arresteren. “Het gaat om negen mannen en twee vrouwen”, aldus Vercarre. “Eén verdachte woont in Antwerpen, één in Brussel, de overige wonen in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Tijdens de politieactie raakte een van de verdachten zwaargewond. De persoon trachtte te vluchten langs de daken, maar kwam ten val. De man werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Alle verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen over hun verdere aanhouding. Bij de actie werden naast cash geld en drugs ook verschillende voertuigen in beslag genomen.”

Meest gelezen