Politie legt bedrijfsfeest met frietkramen en dj-set stil in Balen

In Balen in de Antwerpse Kempen heeft de politie een bedrijfsfeest stilgelegd waar op een bepaald moment een dertigtal personen aanwezig was. De politie nam er na contact met het parket ook twee frietkramen, dj-materiaal en een wagen in beslag. "De zaakvoerder argumenteerde dat het ging om een groep mensen die op de werkvloer ook samen is, maar dat is natuurlijk geen geldig excuus", zegt commissaris Robert Lehaen van de politiezone Balen-Dessel-Mol.

Gisteren in de namiddag  kreeg de politie van de zone Balen-Dessel-Mol een melding van een feestje dat aan de gang was bij een bedrijf aan de Industrieweg in Balen. Dertig personen waren aan het feesten op een terrein voor het bedrijf. 

Toen de politie  aankwam, sloegen de meeste aanwezigen op de vlucht. Volgens de politie wijst dit erop dat ze wisten dat ze de coronamaatregelen aan het overtreden waren. Zeven werknemers konden geïdentificeerd worden. Tegen hen en tegen de zaakvoerder, een dj en de uitbaters van twee frietwagens werd een proces-verbaal opgesteld.  Ze zullen voor de rechtbank worden gedagvaard.

De zaakvoerder zei dat hij zich van geen kwaad bewust was. Omdat zijn werknemers ook tijdens het werk samen zijn, dacht hij dat ze ook samen konden feesten. Toch was het volgens Robert Lehaen, commissaris van de lokale politie heel duidelijk dat het om een georganiseerd feest ging, onder andere door de organisatie met frietkramen, een muziekinstallatie en alcoholische dranken die werden geschonken. "Georganiseerde feesten kunnen niet volgens de geldende corona-maatregelen. De frietkramen en de dj-installatie werden in beslag genomen", zegt Lehaen.

Meest gelezen