Ziekenhuis Geel test al het personeel na corona-uitbraak en verhoogt de veiligheidsmaatregelen

In het ziekenhuis van Geel is er een uitbraak van corona bij het personeel. Daarom zal iedereen de komende week getest worden, zowel de patiënten als de personeelsleden. Geplande opnames worden uitgesteld en niet-dringende gevallen zullen doorverwezen worden naar de andere ziekenhuizen in de regio.

Vorige week moest het ziekenhuis in Geel geplande opnames al uitstellen omdat er een te grote uitval was bij het personeel. Nu het aantal positieve coronagevallen blijft toenemen, heeft het ziekenhuis beslist om vanaf maandagavond al het personeel en alle patiënten te testen. "Door simultaan iedereen te testen, kunnen we de mensen die geen symptomen hebben en toch besmet zijn zo snel mogelijk detecteren", zegt Jan Flament, de directeur van het ziekenhuis.

"We hebben beslist om alle diensten binnen het ziekenhuis beschikbaar te houden, maar wel met een kleinere capaciteit", vertelt Flament. "Zo kunnen we de dringende zaken blijven behandelen. De niet-dringende gevallen verwijzen we door naar de andere ziekenhuizen in de regio."

De situatie in het ziekenhuis is niet gevaarlijker dan op andere plekken in de maatschappij, maar ik begrijp dat patiënten misschien ongerust zijn

Jan Flament, directeur ziekenhuis Geel

Patiënten die dringend hulp nodig hebben, moeten niet ongerust zijn om naar het ziekenhuis in Geel te komen, zegt Flament. "Er zijn op dit moment overal besmettingen. De situatie in het ziekenhuis is niet gevaarlijker dan op andere plekken in de maatschappij, maar ik kan me wel voorstellen dat mensen zich hier zorgen over maken."

Het ziekenhuis in Geel gaat alvast meer beschermingsmiddelen gebruiken vanaf maandag. "We gaan meer doen dan volgens de richtlijnen vereist is", zegt Flament. "We gaan bijvoorbeeld al onze personeelsleden proberen uit te rusten met face shields."

In het ziekenhuis van Geel werken zo'n 1200 mensen. Tegen woensdag zouden de resultaten van de coronatests bekend moeten zijn. Na 5 dagen zal iedereen opnieuw getest worden. De tests gebeuren in samenwerking met het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen.

Meest gelezen