Google Streetview

Grote corona-uitbraak onder personeel "De Refuge" in Brugge: alle vluchtelingen elders ondergebracht

In Sint-Andries Brugge is corona uitgebroken bij het personeel van het zogenoemde Centrum voor Illegalen, ook wel bekend als "De Refuge". De vluchtelingen die er verbleven, zullen nu elders in het land opgevangen worden. 

Ruim 40 van de 80 personeelsleden van "De Refuge" in Brugge hebben positief getest op corona. Al het personeel moet daarom in quarantaine. De vluchtelingen die er verbleven, zijn overgebracht naar andere centra. De laatste 10 vertrekken vandaag nog naar Steenokkerzeel en Merksplas. 

Er verbleven al niet zo veel vluchtelingen meer in Brugge. In maart werd de maximumcapaciteit teruggebracht van 80 naar 36, net om te voorkomen dat er corona zou uitbreken. Vrijdag verbleven er zelfs maar 16 mensen. 

Vroegere vrouwengevangenis

Het Centrum voor Illegalen in Brugge werd 25 jaar geleden ingericht in de vroegere vrouwengevangenis "De Refuge". Er verblijven vluchtelingen die illegaal in ons land zijn of van wie de asielaanvraag verworpen is.

Meest gelezen