300 tractoren vormen originele nieuwjaarsboodschap op velden: "Smakelijk en gezond 2021!" 

Meer dan 300 boeren uit het Antwerpse hebben met hun tractoren een lichtgevende boodschap gevormd. “Smakelijk en gezond 2021!”, stond er te lezen op velden in Brecht, Retie, Lille en Puurs-Sint-Amands. “Wij jonge landbouwers zijn dag in en dag uit bezig met gezonde voeding en we hopen dat iedereen er volgend jaar weer samen van kan genieten”, klinkt het bij de landbouwers van Groene Kring Antwerpen. 

Landbouwers vormden zondagavond met hun tractoren een originele nieuwjaarsboodschap, op velden in Brecht, Retie, Lille en Puurs-Sint-Amands. “Smakelijk en gezond 2021”, stond er te lezen als je het van bovenaf bekeek. De boodschap werd gevormd door de lichten op tractoren van meer dan 300 boeren.

Door corona mogen we maar met 100 tractoren samen komen. Daarom hebben we de tractoren verspreid over verschillende velden

Jef De Schutter, Groene Kring Antwerpen

Om de boodschap te vormen, moest er heel wat gepuzzeld worden. “Door de coronamaatregelen mogen we maar met 100 tractoren op één plaats samen komen en dat is te weinig om de boodschap te maken. Daarom hebben we de tractoren verspreid over verschillende velden. Bovendien zal elke boer alleen in zijn tractor blijven zitten”, aldus De Schutter.

Lees verder onder de foto

"Wij als jonge landbouwers zijn dag in, dag uit bezig met het zorgen voor lekker eten”, zegt Jef De Schutter van Groene Kring Antwerpen, een organisatie van jonge land- en tuinbouwers. “Het samen met familie en vrienden hiervan kunnen genieten is iets wat iedereen het afgelopen jaar enorm gemist heeft. Wij zullen ook in 2021 zorgen dat er smakelijk en gezond voedsel is voor iedereen, en we hopen dan ook van harte dat iedereen hier opnieuw samen van mag genieten in het nieuwe jaar.”

Luchtfoto

Van de actie werden ook foto's gemaakt met drones, vanuit de lucht. 

Meest gelezen