Voorbijganger met ladder op auto bevrijdt bewoners uit brandend appartement in Willebroek

In het centrum van Willebroek heeft een zware brand gewoed in een appartement op de hoek van de Tonstraat met de August van Landeghemstraat. "Door de hulp van een toevallige passant konden de vier bewoners op tijd uit het huis gered worden", zegt brandweerman Jan De Borger. 

"Een voorbijganger was gestopt met zijn wagen. Hij had een ladder op zijn auto en heeft die gebruikt om de mensen van de eerste verdieping te bevrijden. "De bewoners konden ontsnappen via een raam. De brandweer heeft hem zo snel mogelijk bijgestaan", vertelt Jan De Borger van brandweerzone Rivierenland. 

Er kwam enorm veel rook langs alle ramen naar buiten

Jan De Borger, brandweerzone Rivierenland

De oorzaak van de brand moet nog verder onderzocht worden, maar er is wel heel wat schade. "Er kwam enorm veel rook langs alle ramen naar buiten", zegt De Borger. "We moeten de schade nog controleren, maar we gaan ervan uit dat er enorm veel rookschade is. Verder onderzoek moet ook meer duidelijkheid geven over de mogelijke brandoorzaak."

De brandweer weet al wel dat de schacht in het gebouw er voor gezorgd heeft dat de rook zich over alle verdiepingen kon verspreiden. De brandweer verwacht dat de nablussingswerken nog wel even zullen duren. Om die veilig te laten verlopen, zal de elektriciteitstoevoer voor de woningen in de buurt een tijdlang worden uitgeschakeld.

Eén brandweerman raakte lichtgewond. De bewoners moeten tijdelijk elders onderdak zoeken. 

Meest gelezen