Getty Images

Binnenkort opent nieuwe hondenloopweide vlakbij provinciaal domein Nieuwdonk in Berlare

De gemeente Berlare en de provincie Oost-Vlaanderen hebben de nieuwe hondenloopweide aan provinciaal domein Nieuwdonk voorgesteld. De weide van 6.000 vierkante meter moet nog afgewerkt worden maar tegen 1 februari moet alles klaar zijn en kunnen hondenbaasjes hun honden laten loslopen.

In Berlare wordt binnenkort een nieuwe hondenloopweide in gebruik genomen. Daar was al jaren vraag naar in de gemeente en de coronacrisis heeft de nood aan loopweides voor honden nog eens extra in de verf gezet. Er waren geregeld conficten tussen wandelaars die hun hond lieten loslopen en andere recreanten. In Berlare hebben de hondenbaasjes binnenkort alleszins een alternatief vlakbij het provinciaal domein Nieuwdonk. Tot tevredenheid van burgemeester Katja Gabriels: "Wij hebben overlegd met de provincie hierover omdat er al jaren vraag naar was en we vonden dit de ideale locatie tussen de drie deelgemeenten".

De komende weken zal de loopweide afgewerkt worden en ten laatste op 1 februari zal hij open zijn voor het grote publiek. Honden zullen plaats genoeg hebben want de weide is 6.000 vierkante meter groot, zo groot als een voetbalveld dus. Op de weide ligt er een heuvel en er komt ook nog een waterpartij. De baasjes zullen kunnen uitrusten op enkele banken langs de weide.

 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen