Radio 2

Een boom onder de kerstboom: het kan in Menen

In Menen kan je een boom cadeau doen. Het is een initiatief van vzw Planteenbos. Die koopt stukken grond aan in Vlaanderen en geeft dan de kans aan buurtbewoners om er samen een bos van te maken. De vzw kocht recent een stuk grond in Menen, waar je nu dus een boom kan aankopen.

De vzw heeft een stuk grond aangekocht in Rekkem, een deelgemeente van Menen. Het is de bedoeling om daar in november volgend jaar verschillende bomen te planten en de grond zo om te vormen tot een bos, dat het "Smokkelbos" zal heten. 

Initiatiefnemer Lukas Bossuyt: "Het is de bedoeling dat je een of meerdere stukjes grond koopt. Een stukje grond is 4 vierkante meter groot en kost 35 euro. Daar komt dan een boom op te staan. Wie wil, mag de boom ook zelf gaan planten." 

Boom met een boodschap

Je kan zo'n stukje groen voor jezelf kopen, maar het wordt vooral cadeau gedaan, volgens Bossuyt. "8 op de 10 mensen kopen bomen voor iemand anders. Voor vrienden, familie, kleinkinderen, grootouders ... Je kan ook een boodschap nalaten, zoals: "Kijk schat, dit stukje is voor jou."

Bossuyt vindt het bovendien heel leuk om al die boodschappen te lezen. "Of je nu zelf een boom koopt of niet, het is heel leuk om eens naar onze website te surfen en alle berichten te lezen. Het is tof om te zien wie er allemaal een boom gekocht heeft en waarom." 

Meest gelezen