Videospeler inladen...

Rune (8) en zijn opa joggen samen in openlucht: "Zo kan ik hem toch nog zien ondanks corona" 

Kinderen en hun grootouders hebben elkaar al erg moeten missen tijdens deze coronacrisis. Dankzij de trainingen bij jogclub "Bilzen Beweegt" kunnen de achtjarige Rune en zijn opa Henri elkaar toch coronaveilig blijven zien. Op deze vierde dag van De Warmste Week - die dit jaar draait rond mensen bedanken die het verschil hebben gemaakt voor iemand - heeft Rune zijn opa en looptrainer bedankt met een bezoekje van Ketnet-Helden Maureen en Sieg.

Ook voor kinderen is 2020 al een uitzonderlijk jaar geweest, waarin ze hun vrienden en grootouders niet veel hebben kunnen zien. Voor De Warmste Week vroeg kinderzender Ketnet daarom wie kinderen graag willen bedanken. "In onze Ketnet-brandweercentrale stroomden massaal reacties binnen van Ketnetters die hun oma en opa in de bloemetjes willen zetten. Voor de coronacrisis zagen kinderen hun grootouders wekelijks of dagelijks, dus ze missen hen nu heel erg", vertelt Ketnetwrapper Thomas.

Door corona mag je niet veel sporten uitoefenen, maar opa en Peter hebben iets bedacht om toch nog te kunnen joggen.

Rune Stassen

De achtjarige Rune Stassen wilde vandaag zijn opa Henri en looptrainer Peter bedanken. Henri en Peter zorgden ervoor dat de min-twaalfjarigen van loopclub "Bilzen Beweegt" in kleinere groepen en in openlucht kunnen trainen tijdens de coronacrisis. Zo kan Rune zijn opa en loopvrienden toch nog op een coronaveilige manier blijven zien. Rune schakelde de hulp in van Ketnetwrapper Thomas om zijn grootvader en trainer te verrassen.

En die verrassing kwam vandaag tijdens de ochtendtraining. Ketnet-Helden Sieg en Maureen trakteerden de loopclub op een intensieve opwarming. "Kinderen zijn een tijdlang niet naar school kunnen gaan. Ze verlangen ernaar om samen te zijn. Ze amuseren zich en dan zijn wij als begeleiding ook tevreden", benadrukt trainer Peter. 

Videospeler inladen...

Tekeningen voor oma en opa

Ook Ketnetwrapster Gloria wil alle grootouders extra bedanken tijdens De Warmste Week. Ze schakelde haar kleine zus Alice en Alice's vriendjes in om tekeningen te maken. Met de tekeningen op zak sprong de bende op de fiets om de creaties bij oma’s en opa’s in de buurt in de brievenbus te steken. Gloria roept nu alle Ketnetters op om thuis hetzelfde te doen voor alle grootouders, ook als ze niet je eigen grootouders zijn.

Bekijk hier Gloria's reportage en lees daarna verder onder de video:

Videospeler inladen...

Ook schoolvriendjes worden erg gemist

Naast grootouders willen veel kinderen ook hun schoolvrienden en leerkrachten bedanken tijdens De Warmste Week. Fleur (13) wilde haar beste vriendin Amelie bedanken. Fleur is geboren met een hartafwijking en kan daardoor soms niet naar school. Amelie staat altijd voor haar klaar door Fleurs schoolboeken aan te vullen en haar te helpen met huiswerk. 

Om haar "BFF" (Best Friend Forever) te bedanken organiseerde Fleur samen met wrapster Sarah een fotoshoot voor Amelie, die later graag model wil worden. Maar dat was nog niet alles:  Amelie is net zoals vele jongeren grote fan van de socialmedia-app TikTok. Tijdens de fotoshoot werd ze daarom verrast met een bezoekje van de 17-jarige TikTok-ster Steffi Mercie, die meer dan 525.000 volgers heeft op de app.

Nog tot 23 december vlammen de wrappers onder het motto "Ketnet brandt weer" het land door om kinderen te helpen met het bedanken van mensen die voor hen het verschil hebben gemaakt in dit coronajaar.

Bekijk hier het verhaal van Fleur en haar boezemvriendin Amelie: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen