Eerste 950 Gordelbomen geplant in de Vlaamse Rand

In Sint-Pieters-Leeuw zijn dit weekend de eerste 950 Gordelbomen geplant. In de volgende weken zullen er ook nog struiken, hagen en bomen in Beersel, Halle en Overijse geplant worden. In totaal zullen er verspreid over de verschillende gemeentes 7.500 bomen aangeplant worden. Één voor elke deelnemer die zich in de vorige Gordeleditie opgaf voor de plantactie.

De Vlaamse Rand wordt de komende weken een stukje groener. Zo’n tienduizend mensen trokken in september naar de alternatieve ‘corona-editie’ van de Gordel. Daarvan waren er 7.500 mensen die zich via een speciale QR-code registreerde voor de plantactie. Voor elk van die mensen wordt er nu een Gordelboom aangeplant door de Bûûmplanters en het Vlaams Agentschap Natuur en Bos.

De Gordeleditie van 2020 was een onverhoopt succes

Vlaams minister Ben Weyts, N-VA

Vlaams Minister Ben Weyts (N-VA) is tevreden met het project: “De Gordeleditie van 2020 was een onverhoopt succes, met meer sportieve deelnemers dan tijdens een gewoon jaar. En ik ben nog blijer dat de vorige Gordel nu ook zorgt voor extra groen in onze regio.” Dat extra groen komt er langs weides, in tuinen, maar ook bijvoorbeeld op een speelplaats of aan een scoutslokaal.

Deelnemers uit de Vlaamse Rand kunnen er ook voor kiezen om zelf hun boom aan te planten op de plantdagen. Een assortiment van verschillende boomsoorten zullen geplant worden gaande van beuk, hazelaar, wintereik tot esdoorn maar ook hoogstamfruitbomen zoals de perelaar, pruimelaar of kerselaar kunnen aangeplant worden.

Meest gelezen