Videospeler inladen...

2-AAA-001: De eerste Belgische autonummerplaat die met een 2 begint, is geperst

Vandaag is de eerste Belgische autonummerplaat geperst die begint met het cijfer 2. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) was daarvoor afgezakt naar Sint-Agatha-Berchem bij Brussel. Daar worden onder andere de officiële Belgische nummerplaten geperst. Onder andere, want OTM-Zenith perst nummerplaten aan een tempo van 1.300 stuks per uur.

Van de nummerplaten die met het cijfer 1 beginnen, werden er in totaal zo’n 11 miljoen geperst sinds de Europese nummerplaat gelanceerd werd op 15 november 2010. De nummerplaten die met een 2 beginnen, zullen eind januari of begin februari in gebruik genomen worden, als de reeks die met een 1 begint, uitgeput is. 

Minister van Mobiliteit Gilkinet gaf vandaag het startschot voor de persing van de eerste autonummerplaat die begint met het cijfer 2. Van de reeks die begint met een "1" werden er sinds november 2010 zo'n 11 miljoen geperst.

"De manier waarop we ons dagelijks verplaatsen, evolueert voortdurend", zegt Gilkinet. De auto heeft volgens Gilkinet een plaats in de mobiliteit van morgen, maar staat niet langer centraal: "Er komt een beter evenwicht met andere vervoersmodi, zoals openbaar vervoer, deelmobiliteit en privévervoer".

Meest gelezen