Buurtbewoners keren terug naar hun huizen na gasontploffing Hasselt: "2020 is een gedoemd jaar"

De eerste buurtbewoners van de Minderbroederstraat in Hasselt mochten vanochtend terug naar hun huis. Door een gasexplosie zondagavond in de kelder van een horecazaak, moesten ze de nacht elders doorbrengen. Bij de gasexplosie raakten twee mensen lichtgewond en sneuvelden tientallen ramen in de buurt. Het pand zelf zal wellicht moeten gesloopt worden.

"Ik ben ondertussen bekomen van de schok, maar nu is het afwachten hoe groot de schade is", zei een buurtbewoonster. "Er is bij de buren ook ongerustheid over de eventuele schade, maar ik denk dat het het belangrijkste is dat er maar twee gewonden zijn, en de rest is materiële schade. Maar het is spannend, zo net voor de feestdagen."

Een andere buurtbewoonster heeft de nacht noodgedwongen moeten doorbrengen in een hotel: "Ik kon niet in mijn appartement, dus ik heb de nacht in een hotel moeten doorbrengen. Maar we zijn daar met een twintigtal mensen heel goed ontvangen. We hebben daar ontbijt gekregen en alles coronaproof."

Ook deze buurtbewoonster was onder de indruk: "Onze collega woont op de hoek van de straat en die heeft alles meegemaakt. Die was in shock. Veel geslapen heb ik natuurlijk niet" zegt de vrouw. "We hebben een winkel met haarproducten. En vandaag moeten we bestellen maar ik weet niet of dat wel gaat lukken. Of het nu een extra noodlottig eind is van een bizar jaar? "We hebben het al onder collega's gezegd, 2020 is echt een rotjaar, een gedoemd jaar."

Meest gelezen